Ultima oră: Prezența la locul de muncă nu va fi condiționată de certificatul verde electronic

Accesul la locul de muncă doar pe baza certificatului verde nu mai este inclus în proiectul legii Certificatului Electronic Covid. Liderii coaliției au stabilit miercuri seară eliminarea acestei prevederi.

Informația a fost confirmată pentru G4Media de Marcel Ciolacu, președintele PSD. Acesta a declarat că: ”Eu nu am susținut așa ceva. Nici nu trecea de CCR. Certificatul (electronic Covid – n.red.) pentru mine nu a fost un scop, este un mijloc”.

Proiectul de lege elaborat de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, prevedea ca angajatorii – privați sau de stat – erau obligați să suspende contractul de muncă alangajaților care nu aveau Certificatul Electronic Covid. Documentul atesta vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea, potrivit g4media.ro.

Decizia coaliției a fost luată în cadrul unei întâlniri la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. Nu e clar cine a susținut eliminarea  prevederii-cheie din proiectul de lege.

Potrivit informațiilor G4Media, liderul PSD l-ar fi chemat pe Alexandru Rafila la sediul partidului pentru a-și modifica proiectul de lege. Ministrul Rafila nu ar fi de acord cu acest lucru.

Decizia a venit pe fondul neînțelegerilor din interiorul coaliției de guvernare privind Certificatului Electronic Covid și după protestul violent organizat marți de AUR față de proiectul de lege.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here