UPDATE GALERIE FOTO Tren deraiat în Hunedoara. Ministrul cere investigarea de urgență a accidentului

tren deraiat în Hunedoara
FOTO ISU Hunedoara

Un tren deraiat în Hunedoara a pus duminică dimineață autoritățile în stare de alertă, fiind activat planul roșu de intervenție, după ce o persoană a fost rănită.

Ultimele trei vagoane ale unui tren de călători care transporta 120 de persoane au deraiat duminică dimineaţă în zona localităţii Băieşti din judeţul Hunedoara, o persoană fiind rănită.

UPDATE Ministrul cere investigații de urgență

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, solicită de urgență Agenției de Investigare Feroviară Română (AGIFER) investigarea cu prioritate a incidentului feroviar produs duminică la Băiești și comunicarea rezultatelor investigației.

“Creșterea investițiilor pentru reabilitarea căii ferate este absolut necesară. Am atras atenția, de mai multe ori, că stare de astăzi a infrastructurii feroviare este urmare a lipsei finanțării de-a lungul timpului. În fiecare an, se deteriorează 320 de kilometri de cale ferată și se repară, capital, doar 16 kilometri, în limita bugetelor pe care compania le are la dispoziție. Cred că angajații CFR ar putea face mai mult. Astăzi  păzesc niște macazuri, în loc să construiască, în loc să repare.  În ultimele luni am acționat pentru găsirea soluțiilor pentru rezolvarea problemelor de pe calea ferată, astfel încât companiile feroviare să își recâștige prestigiul și competitivitatea. Toate ţările civilizate investesc în infrastructura de transport feroviar. Dificultățile prin care trec companiile feroviare pot fi depășite numai printr-o atitudine proactivă și prin responsabilitate și efortul comun al tuturor celor implicați”, consideră ministrul Lucian Șova.

După sosirea la faţa locului a echipajelor ISU Hunedoara, pompierii au constatat că, în urma accidentului, o persoană a fost rănită, cu posibile fracturi la braţe. După acordarea asistenţei medicale de urgenţă la faţa locului, victima va fi transportată la spital, informează reprezentanţii ISU Hunedoara.

Totodată, s-au facut verificări printre călători pentru identificarea şi altor persoane cu leziuni în urma accidentului, însă celelalte persoane nu au nevoie de îngrijiri medicale. Trenul se deplasa pe ruta Constanţa – Arad. Toţi pasagerii vor fi preluaţi şi transportaţi în siguranţă la Petroşani, precizează reprezentanţii ISU Hunedoara.

Tren deraiat în Hunedoara. Patru echipaje de pompieri, la fața locului

Au intervenit la faţa locului patru echipaje de pompieri şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Hunedoara.

Călătorii au fost mutaţi în vagoanele care au rămas pe linie şi o locomotivă merge spre locul incidentului pentru a transporta garnitura rămasă pe linie, a precizat Adrian Vlaicu, purtătorul de cuvânt al CFR Călători. Deocamdată, nu se cunoaşte cauza producerii acestui incident.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a informat că circulația feroviară este închisă începând cu ora 7,20 pe raza SRCF Timișoara, între stațiile CF Băiești – Subcetate , din cauza deraierii ultimelor trei vagoane din compunerea trenului de călători IR 1821, aparținând SNTFC CFR Călători. Trenul avea în compunere șase vagoane și circula pe distanța București Nord – Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ