Trei zile de grevă japoneză pe calea ferată. După 1 octombrie se va decide dacă va fi declanșată greva generală

grevă japonezăSindicaliștii din domeniul feroviar au intrat în  grevă japoneză  în perioada 22-24 septembrie. Angajații au spus că la 1 octombrie vor avea o nouă consultare cu sindicatele și urmează să decidă și data grevei generale.

„Marți, miercuri și joi, membrii noștri de sindicat se vor afla în grevă japoneză, purtând o banderolă albă la mână în semn de protest față de nesoluționarea revendicărilor pe care le au. O decizie referitoare la declanșarea grevei generale pe 1 octombrie o vom lua în cursul zilei de miercuri, după întâlnirea pe care i-am solicitat-o ministrului Transporturilor, Iulian Matache. Oamenii sunt foarte nemulțumiți de condițiile muncă și de aceea autoritățile trebuie să identifice rapid soluții pentru soluționarea problemelor sindicale”, a declarat președintele Federației Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, după negocierile de luni seară de la Ministerul Transporturilor.

Feroviarii, care au intrat în grevă japoneză, doresc semnarea Contractului Colectiv de Muncă până cel târziu la 30 septembrie 2015, dar și o creștere salarială de cel puțin 10%, transmite Agerpres.

Sindicaliștii solicită, totodată, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare, acordarea de vouchere de vacanță începând cu 1 ianuarie 2016 și o politică de personal care să asigure funcționarea în bune condiții a domeniului feroviar.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here