Trei români au murit în urma unui accident grav produs în Bulgaria

accident Bulgaria
accident Bulgaria. Sursa foto: dariknews.ro

Trei cetăţeni români au murit şi alte nouă persoane au fost rănite în urma accidentul rutier produs în Bulgaria, la Veliko Tarnovo, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip.

 Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Ambasada României la Sofia a fost notificată pe telefonul de urgenţă de către un cetăţean român privitor la accidentul rutier grav produs sâmbătă, în zona Veliko

Accidentul s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte (Regiunea Veliko Tarnovo). În incident fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 26 de pasageri (cetăţeni români şi cetăţeni străini), potrivit digi24.ro.

Reprezentanţîi misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile bulgare pentru a primi date oficiale suplimentare privitoare laa identitatea, cetăţenia şi starea de sănătate a persoanelor afectate, precum şi circumstanţele producerii accidentului.

„Am trimis o echipă de evaluare care a ajuns la 10:50 pentru cei 5 pacienți. Am trimis un elicopter a prelua un pacient şi se va întoarce pentru a transporta un al doilea rănit. Au fost pregătite și urmează să decoleze alte trei elicoptere din Craiova, Galaţi şi Constanţa. Vor prelua câte un rănit român, pentru a-l aduce pentru tratament sau continuarea evaluării medicale. Toţi vor veni la Spitalul Floreasca, care a fost înştiinţat şi este pregătit să îi primească”, a precizat Raed Arafat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here