Trei medici și o asistentă, suspectați că eliberau certificate de vaccinare false, au fost reţinuţi

Trei medici, o asistentă medicală şi un intermediar au fost reţinuţi în urma descinderilor care au avut loc  în judeţele Neamţ şi Iaşi. Este vorba de un dosar de fals şi corupţie legat de obţinerea de certificate de vaccinare false.

Surse judiciare au declarat că în dosarul deschis în judeţul Neamţ au fost reţinuţi trei medici, o asistentă şi un intermediar, potrivit hotnews.ro.
Poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie au făcut 25 de percheziţii în judeţele Neamţ şi Iaşi. Mai mulţi medici de familie şi asistenţi sunt bănuiţi că au luat șpagă ca să elibereze certificate de vaccinare. Zeci de persoane din judeţul Neamţ au primit certificatul  fără să se imunizeze, contra unor sume cuprinse între 100 şi 250 de euro.

Potrivit DGA, percheziţii au avut loc la domiciliile unor persoane din judeţele Neamţ şi Iaşi, suspectate de săvârşirea unor infracţiuni de fals şi corupţie în legătură cu obţinerea  ilegală a unor certificate de vaccinare anti-COVID-19.
Au fost executate 5 mandate de aducere şi 7 ordonanţe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice.

”Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracţională săvârşite începând cu jumătatea anului 2021 şi până în prezent, de către medici şi asistenţi medicali din cele două judeţe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obţinut certificatele de vaccinare fără că măcar să asigure prezenţa fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare”, a comunicat DGA.

Surse judiciare spunea că este vorba despre cabinete medicale ale unor medici de familie din comunele Taşca şi Ţibucani, din judeţul Neamţ, şi din comuna Ciohoreni din judeţul Iaşi.Este vizată activitatea a două centre de vaccinare drive-thru din Piatra Neamţ care  nu mai funcţionează.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here