Trei inculpaţi din dosarul lui Oprescu îşi recunosc faptele. Replica fostului edil: „Să fie sănătoşi!”

Oprescu

Trei inculpaţi din dosarul lui Sorin Oprescu, printre care şi fostul şef al Administraţiei Cimitirelor, au cerut miercuri, la primul termen al procesului în care fostul edil este acuzat de luare de mită, acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Sorin Oprescu susţine în continuare că este nevinovat. „Să fie sănătoşi! Nu o să recunosc niciodată acuzaţiile astea, pentru că nu sunt adevărate. Poziţia asta am avut-o de la început, am avut-o în toate instanţele la care m-am prezentat şi m-au întrebat şi înţeleg să mă lupt aşa cum spuneam, pentru adevăr. Întâi să aud şi eu mărturiile lor. Foştii apropiaţi ai mei sunt consideraţi în rechizitoriu. Nu sunt apropiaţi şi nu am făcut acolo o gaşcă care să se ţină de prostii”, a spus Sorin Oprescu la ieşirea de la proces.

Declaraţiile vin după ce Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, Florin Şupeală, fost director adjunct al Centrului al Palatelor Brâncoveneşti şi Romeo Albu, administrator al unor firme, au cerut miercuri instanţei să facă acord de recunoaştere a vinovăţiei. Procedural, aceasta înseamnă simplificarea judecăţii, după ce inculpatul recunoaşte parţial sau în totalitate faptele. După solicitarea înaintată judecătorilor, instanţa decide dacă inculpatul îndeplineşte condiţiile pentru a fi judecat după procedura simplificată.

Pe 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. În aceeaşi cauză sunt judecaţi Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost şef al Direcţiei Economice din Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, Florin Şupeală, fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societăţi comerciale, Ion Niţă şi Romeo Albu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.