Transportul public din Galati, paralizat de un protest al șoferilor. Este al doilea din această lună

Transportul publoic din orașul Galați, paralizat de un protest spontan al șoferilor. Luni dimineață, niciun autobuz, troleibuz sau tramvai nu a ieşit pe traseu. Șoferii cer indexarea cu rata inflaţiei care reprezintă suma de 155 de lei, în timp ce societatea oferă doar 92 de lei. 

Pe trasee au ieşit doar convenţiile şi autobuzele pentru transportul elevilor.

„Solicităm indexarea salariilor cu rata inflaţiei. Data trecută am ajuns teoretic la o înţelegere, s-a semnat un protocol, acceptat de ambele părţi, care spunea că oreele suplimentare se vor plăti la toate categoriile de salariaţi şi evident indexarea salariilor cu rata inflaţiei, adică 155 de lei. Domnul director s-a răzgândit şi spune că nu semnează decât dacă acceptăm 92 de lei. Noi solicităm doar ceea ce este în Contractul Colectiv de Muncă”, spune liderul de sindicat din cadrul SC Transurb, George Preda.

Conducerea societăţii susţine că din punct de vedere legal, poate susţine majorarea salariilor doar cu 92 de lei.

„Acest protest spontan, în opinia mea, este un protest spontan bine organizat de reprezentanţii sindicatului. După calculul nostru, suma brută de care vor beneficia salariaţii este de 156 de lei, dar 92 de lei se aplică la salariul de bază, trecând prin sporuri, ajunge la 156 de lei. Sindicatul nu doreşte altfel. Este o problemă legată de interpretare, dar când există două păreri, cel care răspunde este reprezentantul legal, adică directorul legal. Conducătorii auto nu au niciun motiv să facă acest protest, deoarece în luna februarie s-au efectuat creşteri salariale în sumă brută de 450 de lei de fiecare şofer de autobuz”, a declarat Dorian Dumitru, directorul SC Transurb.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here