Theodor Berna, trimis în judecată în dosarul cu un prejudiciu de 100 milioane euro

Theodor Berna a renunţat la 140.000 de euro în dosarul lui Ghiţă

Theodor BernaProprietarul Tehnologica Radion, Theodor Berna, a fost trimis în judecată alături de alte şase persoane, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Este voba de dosarul cu un prejudiciu de peste 100 milioane de euro, în care Berna a fost arestat preventiv în luna august.

Anchetatorii, care au finalizat cercetările în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani, au dispus trimiterea în judecată a lui Theodor Berna, aflat în stare de arest preventiv, şi a inculpaţilor Mirela Fodor, Ana Rotundu, Valentin Rarincă, Coca Tănase, Viorel Mirică şi Ervin-Silviu Lupu, cercetaţi sub control judiciar.

În acelaşi dosar au fost trimise în judecată mai multe firme controlate de Theodor Berna. SC Tehnologica Radion SRL (aflată în insolvență), SC Temix Construct SRL, SC Proiect Alfa Capital Constrcut SRL şi SC Teloxim Con SRL, sub acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală este de 111.007.553 lei, iar din săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, de 395.785.691 lei, arată procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au pus sechestru asigurator pe bunurile lui Theodor Berna şi a firmelor Tehnologica Radion SRL şi Teloxim Con SRL. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Prahova.

Theodor Berna, a fost arestat preventiv în 19 august, de Tribunalul Prahova, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de peste 100 de milioane de euro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here