Tel Drum vrea înapoi Insula Belina. Societatea a dat în judecată Consiliul Județean Teleorman

Tel Drum a fost amendată Insula Belina rămâne la stat Tel Drum vrea înapoi Insula Belina

Compania Tel Drum vrea înapoi Insula Belina și, în consecință, a acţionat în judecată Consiliul Judeţean Teleorman, după ce, la finalul anului trecut, aceasta şi Braţul Pavel au trecut în administrarea statului, reprezentat de Apele Române.

Pe portalul instanţelor de judecată figurează un proces deschis recent de compania Tel Drum, în calitate de reclamant, Consiliului Judeţean Teleorman. Acţiunea vine după ce, în luna noiembrie 2017, Insula Belina şi Braţul Pavel treceau, prin hotărârea autorităţii judeţene, din administrarea judeţului Teleorman în aceea a Apelor Române.

Insula Belina şi Braţul Pavel au fost administrate timp de cinci ani de către Consiliul Judeţean Teleorman, care îşi asumase că va construi acolo o zonă de agrement pentru populaţie. Însă după apariţia dosarului penal, instrumentat de DNA, CJ Teleorman a decis că nu mai are niciun motiv să păstreze rolul de administrator, cedând insula, la data de 26 noiembrie 2018, Apelor Române, motivând că au trecut cinci ani de la preluarea în administrare a insulei şi nu s-a reuşit acolo construirea niciunui obiectiv de interes public.

Tel Drum vrea înapoi Insula Belina. Poziția șefului CJ Teleorman

Preşedintele Consiliului judeţean Teleorman, Dănuţ Cristescu, spune că motivul supărării conducerii Tel Drum e legat de contractele de închiriere. Se pare că societatea comercială câştigase licitaţia pentru exploatarea zonei respective pentru șapte ani şi renunţarea înainte de această perioadă a Consiliului la insulă e o măsură care îi nemulţumeşte pe cei din conducerea companiei.

„Motivul nu-l cunosc prea bine, au făcut o plângere prealabilă, prin care au solicitat suspendarea hotărârii Consiliului Judeţean Teleorman prin care noi am dat înapoi Insula Belina către Administraţia Apelor Române. Ei invocă mai multe motive, în cererea de chemare în judecată. Nu am aprofudat prea bine cererea aia, că e recentă. Dar din ce am văzut, se referă la contracte, în principiu. Că acele contracte sunt pentru o perioadă de 7 ani de zile, că la momentul respectiv s-a licitat, cam astea sunt motivele. Dar n-am aprofundat în totalitate cererea de chemare în judecată, pentru că ea a venit zilele astea, ieri sau alaltăieri. E interesant, dar acum să vedem ce va zice instanţa. Noi considerăm că hotărârea pe care am dat-o e perfect legală.”, a declarat Cristescu pentru Mediafax.

Acum, Tel Drum vrea înapoi Insula Belina.

LĂSAȚI UN MESAJ