Tânără bolnavă de coronavirus a născut gemeni sănătoși, lucru în premieră în România

Foto, sursa: bebelus, pixibay,com
sursa: bebelus, pixibay,com

O tânără în vârstă de 23 de ani din oraşul Baraolt, diagnosticată cu COVID-19, a născut gemeni la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, fiind primul caz de acest fel din România. Cele două fetițe nou-născute sunt sănătoase.

Directorul medical al spitalului, dr. Roşu Matyas, a declarat că femeia a fost adusă săptămâna trecută la Sfântu Gheorghe, după ce a fost confirmată cu coronavirus şi, conform protocoalelor valabile în această perioadă, a născut prin cezariană, potrivit hotnews.

Potrivit acestuia, fetiţele gemene nu sunt infectate cu noul coronavirus, iar ultimele două teste consecutive făcute mamei au ieşit negative.
Dr. Roşu Matyas a mai spus că dacă nu vor apărea complicaţii, atunci la începutul săptămânii viitoare vor fi externate din spital.

Primul caz din ţară în care o femeie diagnosticată COVID a născut gemeni.

Managerul instituţiei, Andras Nagy Robert, a declarat că, după ştiinţa sa, acesta este primul caz din ţară în care o femeie diagnosticată COVID a născut gemeni.

Andras Nagy Robert a precizat că la ora actuală în spital sunt internaţi şase pacienţi suspecţi de infecţie cu noul coronavirus, precum şi 46 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, printre care 8 din judeţul Braşov, transferaţi la Sfântu Gheorghe pentru intervenţii ortopedice sau chirugicale. Dintre cei 46 de pacienţi, unul singur se află în stare critică, fiind intubat la secţia de Terapie Intensivă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here