Taberele pentru copiii români din Diaspora vor fi reluate

FOTO: Gabriela Firea/Facebook
FOTO: Gabriela Firea/Facebook

 Taberele pentru copiii români din afara ţării vor fi reluate, după doi ani de pauză, a transmis ministrul Familiei, Gabriela Firea pe Facebook. Cel puţin 1000 de tineri din Diaspora vor merge la munte şi la mare în România.

”În ultimii doi ani, pandemia noului coronavirus a blocat acest program. În 2019, au ajuns în tabere peste 3.000 de tineri şi profesori români din afara graniţelor României. Pentru 2022, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni estimează că vor veni în vacanţă în ţara natală cel puţin 1200 de copii. Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse se implică în acest program şi va pune la dispoziţie taberele de la mare şi de la munte”, afirmă Firea.

Săptămânile următoare se va finaliza preluarea tuturor taberele.

”Am stabilit, împreună cu secretarii Doina Pârcălabu şi Kacsó-Doboly Izabella-Máriala-Mária, o evaluare a acestor tabere şi să le alegem pe cele mai potrivite având în vedere că sezonul vacanţelor este aproape. Ţinem cont, însă, şi de contextul geopolitic în care ne aflăm. La ultima ediţie a programului ARC, au fost organizate sejururi de câte şapte zile la Tabăra Căprioara, din judeţul Hunedoara, Tabăra Săcelu, din judeţul Gorj, Tabăra Oglinzi, din judeţul Neamţ şi Tabăra Sulina, din judeţul Tulcea. În ultimii 30 de ani, peste 26.000 de elevi, tineri, studenţi şi profesori au participat la taberele ARC”, a mai declarat Gabriela Firea, potrivit g4media.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here