Ştefănel Marin se jură că bucureştenii vor avea căldură şi apă caldă la iarnă

Marin Ștefănel
Marin Ștefănel a fost votat primar general interimar cu țncălcarea gravă a legii

căldură

Primarul general interimar, Ștefănel Marin, a dat miercuri asigurări că bucureștenii vor avea în această iarnă căldură și apă caldă furnizate de RADET, municipalitatea urmând să pună la dispoziția ELCEN banii pentru plata furnizorilor.

El a explicat că ELCEN are anumite datorii către distribuitorii săi și trebuie achitate până la un termen, dar aceeași problemă o are și RADET, unde sunt „datorii istorice provenite din perioada mai multor mandate de primari generali”, motiv pentru care s-a convenit să fie prioritizate datoriile.

„Bucureștenii trebuie și garantez că vor primi căldură și apă caldă în această iarnă. Ne aflăm în acest moment cu bugetul pe masă, la rectificare, de unde voi reuși să scot anumite sume de bani pentru a le aloca către RADET. Sunt în discuții și urmează să le analizăm la nivel guvernamental suma care va fi dislocată din buget pentru ajutorul de încălzire, iar semnalele sunt pozitive și mai există în exercițiul bugetar pe trimestrul IV suma alocată pentru RADET, într-un cont escrow din care ELCEN va reuși să-și tragă banii pentru a-și plăti furnizorii. Deci, în acest moment, vreau ca eu și toată administrația să transmit un mesaj foarte clar, nu se va întâmpla ca bucureștenii să nu beneficieze de apă caldă și căldură, este exclus așa ceva”, a spus Marin, în cadrul ședinței CGMB.

Edilul-șef a precizat că va avea în această săptămână o întâlnire cu premierul Victor Ponta pentru a discuta acest subiect. Ștefănel Marin a mai spus că suma de 450 milioane de lei anunțată de ELCEN că ar fi datoria RADET nu este chiar cea reală.

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here