Fostul șef al SRI Tulcea, impus de baronul Horia Teodorescu guvernator al Deltei. Reacția USR

SRI Tulcea spor de izolare

Fostul șef al SRI Tulcea Cătălin Țibuleac a fost numit de premierul Viorica Dăncilă guvernator al Deltei Dunării, la ”recomandarea” președintelui Consiliului Județean, Horia Teodorescu. USR a reacționat dur.

Viorica Dăncilă l-a revocat pe Mălin-Matei Muşetescu din funcţia de guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”. Cătălin Ţibuleac a fost şef al SRI Tulcea, iar, potrivit Ziarului de Tulcea, acesta s-a pensionat în luna august 2017, după un mandat de patru ani şi jumătate în fruntea instituţiei.

USR dezaprobă numirea fostului șef al SRI Tulcea

Reprezentanţii USR au transmis sâmbătă că dezaprobă ferm numirea lui Cătălin Ţibuleac în funcţia de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, acuzând-o pe Viorica Dăncilă că face numiri după criteriul apropierii de baronii PSD.

„PSD şi premierul Viorica Dăncilă dovedesc astfel, încă o dată, că nu au înţeles mesajul transmis de români, la urne, pe 26 mai şi continuă politica păguboasă de numire în funcţii cheie a unor oameni doar după criteriul apropierii de baronii PSD. USR îi cere public premierului Viorica Dăncilă să revină asupra deciziei de numire în funcţia de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” a domnului Cătălin Ţibuleac, fost şef al Direcţiei Judeţene de Informaţii Tulcea, pe scurt SRI Tulcea, un apropiat al baronului PSD de Tulcea, Horia Teodorescu. De altfel, în ultimii ani, Cătălin Ţibuleac a condus un ONG controlat de Consiliul Judeţean Tulcea, ONG finanţat din banii primăriilor printr-o taxă lunară de 500 de euro”, precizează reprezentanţii USR, într-un comunicat de presă dat pșublicității sâmbătă.

Liderul USR Tulcea a afirmat că PSD şi Viorica Dăncilă demonstrează că nu au înţeles nimic din votul românilor la alegerile europarlamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ