Şoşoacă s-a dezlănţuit la Parchetul General: Este vorba de infracțiuni împotriva unui demnitar!

Senatoarea Diana Șoșoacă a venit astăzi la Parchetul de pe lângă ÎCCJ pentru a fi audiată în dosarul cu plângerea împotriva jurnaliștilor italieni.

Ea spune că este prima oară când a fost citată.

„Domnul procuror nu mai m-a citat până acum. Nu am fost în niciun concediu, cum s-a mai zvonit pe la nu știu ce televiziuni că m-a citat. Eu nu am refuzat niciodată venirea. Când am fost citată am venit. Este vorba de infracțiuni împotriva unui demnitar al statului român, iar ancheta se va desfășura așa cum spune Codul de procedură penală, nu așa cum doresc jurnaliștii, cu tot respectul”, a spus Șoșoacă, la ieșirea din sediul PÎCCJ.

CITEŞTE ŞI: Şoşoacă, discurs FURIBUND la adresa UE: Ne-a luat toate bogăţiile! Românii îşi doresc Ro-exit

În urma acestui scandal cu jurnaliștii italieni, soțul senatoarei Diana Șoșoacă a fost pus sub control judiciar sub acuzația de ultraj. Bărbatul e acuzat că a agresat un agent de poliție.

Jurnalista Lucia Goracci a depus și ea plângere, susținând că a fost sechestrată și agresată de senatoare și de soțul ei.

Scandalul cu jurnaliştii italieni

Diana Şoşoacă s-a prezentat luni la Parchetul General pentru a da declaraţii în faţa procurorilor în dosarele care vizează scandalul cu jurnaliştii din Italia. Senatoarea a venit însoţită de mai mulţi susţinători, dar şi de soţul ei, Silvestru Şoşoacă, vizat şi el în dosarele în care este audiată senatoarea.

„Este dosarul în care eu am făcut plângeri penale. Mi-a fost mie teamă de ceva?”, le-a spus Diana Şoşoacă jurnaliştilor la intrarea în sediul Parchetului General.

În decembrie 2021, procurorii de la Parchetul Sectorului 1 l-au pus sub control judiciar timp de 60 de zile pe Dumitru Silvestru Șoșoacă, soţul Dianei Şoşoacă, care este cercetat pentru că ar fi lovit membrii unei echipe de ziariști de la postul italian Rai Uno care venise la cabinetul de avocat al senatorului Diana Șoșoacă pentru un interviu, dar și un polițist.

Diana Șoșoacă a respins acuzațiile aduse soțului său și a susținut că ziariștii italieni ar fi agresat-o.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.