Sorin Oprescu: Fuziunea RADET – ELCEN nu s-a făcut din cauza „din cauza figurinelor și artiștilor”

Sorin Oprescu a făcut risipă de bani pentru un stadion de calitate inferioară

Sorin OprescuPrimarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat într-o emisiune la TVR că fuziunea dintre RADET și ELCEN nu s-a făcut „din cauza figurinelor și artiștilor”.

Edilul șef speră ca fuziunea dintre producătorul și distribuitorul energiei termice să se facă în prima parte a acestui an. Mai mult, Oprescu spune că are în continuare sprijinul Guvernului pentru a uni cele două entități.

Sorin Oprescu nu a evitat un atac dur la cei care se opun fuziunii: „Din păcate ar trebui să lase și ăia interesele lor la o parte și să nu mai facă lobby, care în România îi anunț respectuos că se cheamă trafic de influență, de data aceasta fac trafic de influență negativ ca lucrul acesta să nu se întâmple. Știu că nu o să fie ușor, băieții ăia au datorii la gaze, la Distrigaz, au aproape 282, mă refer la ELCEN. Acestea trebuie plătite de cineva, dar nu cu prețul apăsându-l pe cetățean”.

Proiectul privind fuziunea RADET-ELCEN a fost aprobat, la mijlocul lunii octombrie, de Consiliul General Municipiului București (CGMB). Atunci, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara că RADET trebuie să se transforme în societate comercială până la sfârșitul anului 2014, urmând ca fuziunea regiei cu ELCEN să se facă „undeva spre martie 2015”.

Tot la acea dată, premierul Victor Ponta anunța că Guvernul va aloca fonduri până la finalizarea fuziunii RADET-ELCEN și constituirea unei societăți comerciale astfel încât „să se rezolve toată problema datoriilor istorice”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here