Sorin Grindeanu: Am semnat protocolul pentru construcția metroului din Cluj-Napoca

Metroul de la Cluj Napoca. Sursa foto: pagina de Facebook a lui Sorin Grindeanu
Metroul de la Cluj Napoca. Sursa foto: pagina de Facebook a lui Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a semnat protocolul de colaborare pentru construcția metroului de la Cluj-Napoca și Florești. Traseul va avea 21 de kilometri, 19 stații. Lucrările principale ar trebui terminate până în anul 2026.

„Am semnat astăzi protocolul de colaborare pentru construcţia metroului de la Cluj-Napoca şi Floreşti. Traseul va avea 21 de km, cu 19 staţii. Din estimările preliminare va transporta până la 164.000 de călători pe zi în anul 2030”, a scris Sorin Grindeanu pe pagină sa de Facebook.

Ministerul Transporturilor va finanţa lucrarea prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, valoarea totală estimată fiind de două miliarde de euro, potrivit digi24.ro.

Primăriile Cluj-Napoca şi Floreşti vor face licitaţia pentru proiectarea şi execuţia proiectului şi  vor implementa contractul, a precizat ministrul Sorin Grindeanu.

 MTI a anunţat aprobarea la sfârșitul anului trecut, de către Executiv a indicatorilor tehnico-economici pentru Magistrala I de metrou Cluj. Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de aproape 10,113 miliarde lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here