Sorin Cîmpeanu: Rezultatele la simulările examenelor naționale sunt mai slabe comparativ cu anul trecut

Științea Agronomice

Rezultatele la simularea examenelor naţionale (Bacalaureat şi Evaluare naţională), cu două excepţii, sunt mai slabe decât cele de anul trecut, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

Excepţiile sunt examenul de Bacalaureat pentru proba obligatorie a profilului, la care anul acesta a fost  o rată promovare de 59,73% ,  in timp ce anul trecut a fost de  51,4%.   De asemenea,  proba la alegere a profilului a înregistrat o uşoară creştere, de la 68,1% anul trecut la 70,92% anul acesta.

„Rezultatele la simulare, cu două excepţii, sunt mai slabe decât anul trecut. În rest, la toate celelalte probe – Limba şi literatura română bacalaureat avem o scădere de la 70,2% la 68,31%. (…) În schimb, la Evaluarea Naţională la Limba şi literatura română note mai mari sau egale cu 5 avem 70,53% mai puţin decât anul trecut. La limba şi literatura maternă avem 82,45%, iar la matematică avem 60,58%, faţă de 59,77% anul trecut”, a afirmat ministrul Cîmpeanu. Sorin Cîmpeanu a declarat că se confirmă faptul că educaţia online  nu şi-a  atins scopul.

„Examenele de simulare, în general, aş vrea să precizez, presupune subiecte/itemi cu un grad de dificultate mai mare decât examenele propriu zise. În urma analizei acestor rezultate, colegii mei deja şi-au însuşit lecţiile şi vor face un setting adecvat pentru subiectele de la examenele naţionale de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională. O primă concluzie pe care ne-au spus-o deja este aceea că rezultatele sunt foarte slabe”, a mai susţinut ministrul, potrivit g4media.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here