Solomon Wigler, fost consilier personal al lui Sorin Oprescu, condamnat în al doilea dosar

Pieptea
Solomon (Moni) Wigler, consilierul care l-a denunțat pe Sorin Oprescu

Solomon WiglerSolomon Wigler, zis „Moni”, fost consilier al lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, a fost condamnat joi definitiv de Curtea de Apel București la un an și patru luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, după ce a primit mită 25.000 euro de la administratorul unei firme.

Totodată, instanța a dispus confiscarea de la Solomon Wigler a sumei de 25.000 de euro, fiind menținut sechestrul pus pe bunurile acestuia: două apartamente, un spațiu comercial, un BMW X3 și un Audi Q5.

Această condamnare a fost dată într-un dosar disjuns din altul ce viza trafic de influență, în care Solomon Wigler a primit deja, pe 4 februarie 2016, o condamnare definitivă de patru ani de închisoare cu executare, pentru că ar fi primit de la același administrator suma de 200.000 de euro.

Potrivit DNA, în perioada iunie 2012 – mai 2015, Solomon Wigler a pretins suma de 230.000 de euro de la Alexandru Claudiu Buciu, administrator la BMC Invest SRL Lugoj, și a primit de la acesta 204.000 de euro, în schimbul intervenției sale în vederea aprobării în Consiliul General al Municipiului București a unor autorizații pentru construirea a trei supermarketuri în Capitală. Pe parcursul anchetei, Solomon Wigler a declarat că l-a cunoscut în 2012 pe Alexandru Buciu, despre care știa că lucrează la o firmă cu acționariat german, ce are ca obiect de activitate dezvoltarea imobiliară și se ocupa cu achiziția de terenuri și construirea magazinelor pentru Kaufland.

În cursul anului 2012, Buciu a venit la el în birou și i-a spus că de foarte mult timp așteaptă o rezoluție la o documentație depusă pentru un PUZ, în vederea edificării unui magazin Kaufland în B-dul Bucureștii Noi. În acest context, Solomon Wigler a verificat și a constatat că documentația respectivă a primit toatele avizele necesare în vederea aprobării, după care a discutat cu un consilier din cadrul CGMB, pentru a susține proiectul în Consiliul General.

„Potrivit înțelegerii pe care am avut-o, tot în perioada respectivă, Buciu Alexandru a revenit și i-am transmis în ce condiții poate fi aprobată documentația PUZ. Mai exact, i-am spus că pentru a sensibiliza consilierii, aceștia pretind suma de 50.000 euro. Acesta a fost de acord cu cererea mea și, la o dată ulterioară, mi-a adus suma de 50.000 euro. La rândul meu, am remis suma de bani consilierului contactat. Tot în perioada respectivă, Buciu Alexandru a venit în biroul meu și mi-a pus un plic în dulap, constatând ulterior că în plicul respectiv era suma de 50.000 euro”, a mai spus Wigler.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.