Șofer român de TIR, dat ca exemplu negativ de autoritățile maghiare

Roata TIR
Roata TIR. Sursa foto: Digi24

Un videoclip în care un TIR provoacă un accident după ce îi explodează o anvelopă pe o autostradă din Ungaria s-a viralizat pe internet.

Ministerul Tehnologiei și Industriei din Ungaria a explicat riscurile la care se expun șoferii autocamioanelor, dar și pericolul pentru ceilalți participanți la trafic atunci când circulă cu anvelope uzate sau deteriorate, dând ca exemplu negativ starea unei anvelope de la un ansamblu rutier condus de un șofer român, potrivit digi24.ro.

Un TIR care circula pe autostrada M3 din Ungaria a avut o explozie la o anvelopă.

Camionul, care  a scăpat de sub control, trecând prin bariera care separă sensurile de mers. TIR-ul , a ajuns pe contrasens și a rupt încă o barieră. Traficul rutier a fost opritt temporar pe autostradă. Ministerul Tehnologiei și Industriei din Ungaria a explicat într-o postare pe Facebook cauzele producerii accidentului, dând exemplul unui camion condus de un șofer român. La sfârșitul lunii iulie, angajațîi Departamentului de Control al Traficului Rutier au oprit TIR-ul  în Ártánd, și l-au examinat, descoperind că una dintre anvelope era atât de uzată încât lipseau bucăți întregi de cauciuc din ea, bandă de rulare fiind deteriorată grav. Șoferului i s-a permis continuarea deplasării după înlocuirea anvelopei în cauză, dar și după plata unei amenzi în valoare de 300.000 de forinți (3660 de lei).


Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here