Simion a RĂBUFNIT după anunţul achiziţiei de avione second-hand: Vrem să vedem patriotism și demnitate, nu plecăciuni și achiziții de fiare vechi ale altora!

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) critică decizia achiziției avioanelor second-hand din Norvegia. „Puteam cumpăra 10 avioane noi, în loc de 32 vechi, și puteam negocia mult mai bine”, spune copreședintele formațiunii, Claudiu Târziu.

„Cumpărăm niște avioane care au o vechime de peste 40 de ani, aflate la nivelul maxim de zboruri, ca să investim încă pe atât în modernizare, reparații și mentenanță. Ce fel de afacere este asta? Am uitat oare vorba românească ? Puteam cumpăra 10 avioane noi, în loc de 32 vechi, și puteam negocia mult mai bine. Zilele trecute, de pildă, armata americană a donat Greciei vehicule militare blindate în valoare de 1 miliard de dolari. Și noi suntem un partener foarte valoros pentru Statele Unite ale Americii”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Afaceri proaste

„Nu era de ajuns că România este poarta de intrare pentru gunoaiele Europei și că o treime din evaziunea fiscală are legătură cu Portul Constanța. Nu am învățat nimic nici din precedentele achiziții de avioane. Guvernanții insistă să încheie afaceri proaste pe spinarea contribuabilului român. Ceea ce noi cerem este o afacere corectă, care să implice pe cât posibil compensarea prin mecanismul offset. Vrem să vedem tehnică militară produsă în România, de brațe românești. Vrem ca 80% din banii investiți să se întoarcă în țară. Vrem să vedem patriotism și demnitate, nu plecăciuni și achiziții de fiare vechi ale altora”, a subliniat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

CITEŞTE ŞI: Simion a răbufnit la adresa USR: Să nu-i votaţi! Sunt popo…ri din ăia!

AUR va vota în Parlament împotriva aprobării acestei achiziții.

România vrea să cumpere 32 de avioane de vânătoare F-16. Pentru aparatele care aparțin Norvegiei statul român ar putea să plătească 354 milioane de euro. Solicitarea aparține ministrului Apărării, Vasile Dîncu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here