Scandal cât casa în USR: Trebuie să plece! Partidul e în scădere!

Cătălin Drulă FOTO: Cătălin Drulă/Facebook
Cătălin Drulă FOTO: Cătălin Drulă/Facebook

Senatorul USR, Irineu Durău, susține că actuala conducere a USR ar trebui să plece, iar în cadrul partidului să se producă o reformă.

Durău arată faptul că în USR s-a pierdut entuziasmul, iar faptul că partidul riscă o scindare va contribui și mai mult la căderea în sondaje.

„Eu sper ca USR să nu se rupă. Noi construim alternativa la cei care conduc USR. USR PLUS trebuie reformat. Mi se pare că în USR nu s-a schimbat mai nimic. Mă aşteptam la lucruri mai curajoase. Primarii şi filialele noastre au nevoie de mult sprijin de la centru. Vreau ca în 2024 să avem alternative în toată ţara. În sectorul 5 trebuie să ne mişcăm foarte repede. În USR noi ţinem legătura cu membrii. Consilierii noştri deranjează foarte tare (…) Platforma noastră se numeşte „Curaj pentru România”.

Vom avea alegeri pentru candidatul la preşedinţia partidului. Sunt mai mulţi candidaţi: Cătălin Teniţă, eu…. USR trebuie să aibă reformă şi democraţie internă. Azi cred că avem probleme în USR. Nu avem cei mai buni lideri în vârf, sunt excluderi. USR nu propune politici publice credibile. De 3 ani insistăm pentru un guvern din umbră în USR.

Cerem în USR o politică de resurse umane. În USR se strică lucrurile exact la politică, la putere. În Braşov avem o formă de meritocraţie. Noi vrem vot proporţional în USR. Personal cred că actuala conducere USR trebuie să plece. În ultimii 3 ani suntem permanent pe trend descendent. Cred că se gestionează greşit partidul. Conducerea s-a învăţat cu abordarea cine nu e cu noi e împotriva noastră. Sper să-şi dea seama că avem nevoie de toată lumea.

Plecări din partid

Nu se fac eforturi pentru a păstra unitatea şi a împiedica plecările din partid.

CITEŞTE ŞI: Drulă candidează la șefia USR: „Am demonstrat că sunt omul faptelor. Livrez rezultate concrete, nu bla-bla steril”

Din USR pleacă sute de membri. Un preşedinte interimar al USR n-ar trebui să doarmă noaptea din grija plecărilor. Unitatea nu se clamează la tv, se construieşte în interior”, a declarat Irineu Darău, senator USR, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

„USR are în sondaje între 10 şi 12%. USR a pierdut entuziasmul. Potenţialul măsurat al USR era între 30 şi 40%. Nu cred că oamenii sunt satisfăcuţi de guvernarea PSD – PNL. Apelul meu este să păstrăm fuziunea USR – PLUS”, a spus Darău, vorbind despre scăderea USR în sondaje.

„Nu am evitat aceste subiecte pe Educaţie. E greu să facem ceva constructiv în Parlament. Am avut iniţiativă legislativă pe publicarea tezei de doctorat. Am încercat să blocăm retragerea titlului de doctor (…) Avem o democraţie cu prea mulţi epoleţi. Felul în care tratăm controlul democratic al serviciilor şi instituţiilor de forţă are impact pe zeci de ani. N-am niciun motiv să cred direcţia spre care mergem este democratizarea şi controlul democratic. În România există doar un aşa zis control parlamentar al serviciilor de informaţii. (…) Noi am depus proiectul privind tăierea pensiilor speciale. Lucrăm şi la reglarea celorlalte pensii speciale. Pensiile speciale ale parlamentarilor reprezintă doar 1% din pensiile speciale. Este foarte greu de împins proiecte în Parlament cu o putere de 70%. Vom avea proiect de lege şi pe tăierea celorlalte pensii speciale”, a declarat Irineu Darău, în emisiunea în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News, vorbind despre prestaţia USR în Parlamentul României.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here