Samsarii de mașini la mâna a doua aduse din străinătate, în vizorul polițiștilor! Unde au loc percheziții

Procurorii și polițiștii fac 60 de descinderi la samsari de mașini din Bucureşti şi din 12 judeţe. Oamenii legii suspectează că 3.000 de autoturisme au fost aduse din Germania, Olanda și Belgia, fără plata taxelor aferente, prejudiciul fiind de șase milioane de euro.

„Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pun în aplicare 60 de mandate de percheziţie domiciliară, la domiciliile unor persoane bănuite de spălare a banilor, în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi uz de fals în formă continuată”, a comunicat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Perchezițiile au loc în municipiul Bucureşti şi în judeţele Argeş, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Vâlcea şi Vrancea, potrivit digi24.ro.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada iulie 2019 – martie 2020, persoanele bănuite ar fi comercializat, pe piaţa internă, aproximativ 3.000 de autoturisme second-hand, achiziţionate din spaţiul intracomunitar, prin intermediul unor societăţi comerciale, fără ca operaţiunile respective să fie înregistrate, în mod corect, în evidenţele contabile şi fiscale ale acestora”, a transmis IGPR.

„În perioada 2019 – 2020, ar fi fost întocmite mai multe contracte de creditare sau cesiune, fictive, prezentate unor instituţii şi operatori economici, în scopul ascunderii originii evazioniste a fondurilor şi pentru inducerea în eroare a organelor de urmărire penală şi fiscale”, precizează IGPR.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here