Rujeola a făcut 62 de victime în România

Rujeola a făcut 62 de victime în România cazuri de rujeolă în România

Rujeola a făcut 62 de victime în România, după ce alte 48 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, în 12 judeţe şi în Bucureşti.

Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 16.140, din care 62 de decese, Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) care a anunţat că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 15 martie este 16.140.

Astfel, în perioada 11-15 martie au fost raportate încă 48 de cazuri nou confirmate, în 12 judeţe şi în municipiul Bucureşti. Dintre acestea, în Neamţ au fost raportate 11 cazuri, în Buzău – zece, în Sălaj – cinci, în Bucureşti, Iaşi şi Teleorman – câte patru, în Galaţi, Ilfov şi Timiş – câte două, iar în Bihor, Călăraşi, Prahova şi Vrancea – câte un caz.

Pe de altă partea, gripa face și ea în continuare victime ajungând la 173 de decese. Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei în acest sezon a ajuns la 173, potrivit ultimei informări publicate miercuri de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultima persoană care a murit din această cauză este un bărbat de 66 de ani din Dâmboviţa, confirmat cu virus gripal tip A. El avea condiţii medicale preexistente şi nu fusese vaccinat antigripal.

LĂSAȚI UN MESAJ

*