Românii sunt sfătuiți să stingă becurile pentru a scăpa de dependența gazelor rusești

 Ministrul Energiei, Virgil Popescu, le recomandă românilor să mai stingă câte un bec, dacă vor ca țara să scape de dependența gazului rusesc. Potrivit ministrului Energiei, reducerea consumului presupune implicit, importuri mai mici.

Virgil Popesc a anunțat că se va începe o campanie de eficientă energetică la nivel național pentru a educa în acest scop populația, potrivit digi24.ro.


 „Vrem să scădem dependenţa de gazele ruseşti. Una din metodele pentru a scădea consumul şi indirect dependenţa de importuri este de a economisi. Se pune problema să încercăm să economisim, să încercăm să stingem un bec, dacă nu mai stăm în acea cameră, să încercăm să dăm cu un grad sau două mai puţin caloriferul sau centrală pe perioada de iarnă. Nu ştiu dacă toţi vom putea face asta, dar putem încerca. O să începem o campanie de eficienţă energetică la nivel naţional pentru a încerca să educăm acest lucru. Va fi o informare pe scară largă ce înseamnă spre exemplu să închizi un bec, cât poți să economisești într-o lună, într-un an, ca să înţelegem că poate din lucruri simple pot rămâne bani în buget şi putem reduce importurile”, a declarat Virgil Popescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here