România dă tot mai rău cu oiștea-n gard

România dă tot mai rău cu oiștea-n gard
Foto: Radio România Actualităţi

Cel mai recent sondaj INSCOP Research arată că numărul românilor care cred că țara merge într-o direcția greșită crește de la lună la lună. România dă tot mai rău cu oiștea-n gard.

Sondajul a fost realizat la comanda Fundației Konrad Adenauer în perioada 5 – 13 martie 2019. Conform rezultatelor, 72,8% dintre români consideră că direcția în care se îndreaptă România este greșită. Ponderea optimiștilor de serviciu ai neamului se ridică la aproximativ 17%. Corect vorbind nu se ridică, de fapt scade din moment ce sondajul efectuat de INSCOP Research în noiembrie 2018 înregistra 18,7% români care spuneau atunci că țara merge într-o direcție bună.

Pesimismul național se domolește însă în cazul Europei. Concret, 46,7% dintre respondenți spun că Europa este pe un drum bun în timp ce românii care cred contrariul au o pondere de 35,3%. Interesant este că în toamna trecută, mai exact în luna noiembrie,  numărul românilor eurosceptici îl depășea cu mai bine de un procent pe cel al românilor care credeau în viitorul Europei.

Ceva a reușit însă să modifice (și încă semnificativ, diferența este de 11,4%) percepția concetățenilor noștri în favoarea modului în care se mișcă Europa, după cum se vede. O performanță de neatins pentru guvernarea PSD din moment ce la noi câștigă tot mai mult teren opinia că România dă tot mai rău cu oiștea-n gard.

Concluzie susținută din păcate, la modul concret, de creșterea prețurilor, a inflației și a valorii euro în raport cu cea a tot mai jigăritului nostru leu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

*