Robert Negoiță renunță la planul urbanistic zonal care permitea construcția de blocuri în Parcul IOR

Negoiță scapă de lista rușinii blocuri în Parcul IOR

După ce a fost pur și simplu pus la zid de societatea civilă, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a decis să retragă planul urbanistic zonal care prevedea posibilitatea construcției de blocuri în Parcul IOR.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de deputatul USR Nicușor Dan, fost consilier general. Iată în continuare postarea integrală a acestuia: ”O victorie importantă a cetățenilor care știu care le sunt drepturile și luptă pentru ele. Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a decis să retragă Planul Urbanistic Zonal care a stârnit atâtea dezbateri controversate și să refacă documentația. E o victorie importantă a cetățenilor care știu care le sunt drepturile și luptă pentru ele. Am participat la mai multe dezbateri cu cetățenii din sectorul 3 pe tema protejării spațiilor verzi din zonă și m-am bucurat că bucureștenii sunt bine informați și capabili să sancționeze autoritățile, atunci când e cazul. Decizia primarului Negoiță de a retrage acest PUZ controversat, prin care dispăreau zeci de hectare de spațiu verde din sectorul 3, vine în urma presiunii publice a cetățenilor și sper ca viitoarea documentație să țină cont de nevoile cetățenilor, nu doar de interesele autorităților”.

Proiectul de PUZ Sector 3 prevedea posibilitatea construcției de blocuri în Parcul IOR, porțiunea de 12 hectare retrocedată de Adriean Videanu, precum și în Parcul Brâncuși.

CITEȘTE și VIDEO Dezbaterea pe PUZ Sector 3 a rămas ca-n gară. Negoiță se încăpățânează să nu exproprieze

 

LĂSAȚI UN MESAJ