Replica Lidl România la scandalul usturoiului chinezesc

Lidl

Într-un punct de vedere remis Cetățeanul.net, Lidl România susține că usturoiul vândut în magazinele proprii respectă standardele de calitate și cerințele minime ale legislației europene.

Lidl România a făcut precizările ca urmare a publicări anchetei Cetățeanul.net „Usturoiul chinezesc tratat cu pesticide suspecte ajunge în condimentele și semipreparatele românești”, privind usturoiul comercializat in magazinele din Romania.

Punct de vedere Lidl România

Calitatea produselor pe care le punem la raft este o prioritate pentru noi. Din respect pentru clienții noștri, în magazinele noastre se găsesc doar fructe și legume de cea mai bună calitate, de la producători care pot respecta exigențele noastre în ceea ce privește criterii precum prospețimea, aspectul, gustul, dar și siguranța pentru consum.

La fel ca toate produsele din Piața Lidl, și usturoiul se supune standardelor noastre de calitate, pe care le-am setat mai sus decât cerințele minime ale legislației Uniunii Europene. Astfel, și usturoiul se încadrează într-o limită maxim admisă de 1/3 din limita maximă determinată în Regulamentul nr. 396/2005 în ceea ce privește reziduurile de pesticide.

Totodată, usturoiul nu este tratat cu produse de protecție a plantelor în afară de cele agreate în avans. Acestea sunt reglementate printr-un „program de protecție a plantelor” ce cuprinde informații detaliate în ceea ce privește substanțele și concentrațiile maxime tolerate, în condiții de siguranță pentru consum. Respectarea acestui program garantează că produsul nu a fost tratat cu antibiotice sau aditivi care nu sunt destinați folosirii pe legume și fructe proaspete.

În același timp, produsul nu este modificat genetic și se supune principiilor de bune practici în agricultură (GAP), ce reglementează siguranța alimentară.

Pentru că prospețimea este una dintre promisiunile pe care le onorăm zi de zi, optimizăm în mod constant stocurile. Astfel, ne asigurăm că legumele și fructele sunt depozitate pentru o perioadă minimă de timp și ajung pe rafturi respectând standardele noastre de prospețime și de siguranță”.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here