RATB a primit amendă 150.000 de lei pentru că are mașinile murdare, nu are aer condiționat și mașinile sunt nesigure

protest la STB Bilet și tarif unic

RATBRATB a încasat 150.000 de lei amendă de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor pentru că o parte din mijloacele de transport nu respectă normele de igienă, nu au aer condiționat și nu respectă normele de siguranță a călătorilor.

ANPC a amendat RATB după ce a verificat șase depouri de autobuze, troleibuze și tramvaie din Capitală, transmite Hotnews.

„Comisari ANPC din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Municipiului București au demarat un control tematic pentru verificarea condițiilor de transport public. Au fost descoperite încălcări grave ale prevederilor legale privind asigurarea condițiilor de transport public. Au fost verificate 6 depouri de autobuze, troleibuze și tramvaie din Capitală, la plecarea în curse a mijloacelor de transport. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 150.000 lei și oprire temporară de a fi utilizate în transportul public, a mijloacelor de transport care nu asigura conditiile de siguranta si igiena corespunzatoare pana la remedierea deficientelor”, se arată într-un comunicat ANPC, cu precizarea că verificările în depourile RATB vor continua.

Câteva din deficiențele descoperite de ANPC la RATB sunt legate de uzura avansată a anvelopelor, geamuri murdare și pline de calcar, podele exfoliate cu risc mare de accidentare a călătorilor, lipsa ciocanelor de spargere a geamurilor în caz de pericol, tapiserii neigienizate și rupte, lipsa verificării periodice a extinctoarelor.

RATB trece printr-o situație destul de delicată având în vedere problemele financiare cu care se confruntă dar și cu îmbătrânirea flotei de mijloace de transport.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.