Rafila, despre adoptarea certificatului COVID: Decizie politică!

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că există o variantă tehnică privind certificatul digital COVID, la nivelul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

El a menţionat că această variantă va fi dezbătută în cadrul coaliţiei, urmând să fie luată o decizie politică. Rafila a apreciat că documentul ar trebui să devină operaţional înainte să existe „o creştere abruptă a numărului de cazuri”.

Frânarea răspândirii

În contextul în care în ţara noastră a fost confirmat primul caz de infectare cu Omicron la o persoană care nu a călătorit în afara ţării, ministrul Sănătăţii a precizat că măsurile adoptate vizează mai degrabă „frânarea”, „întârzierea” răspândirii acestei variante.

El a reamintit că, potrivit punctului de vedere al OMS, vaccinarea, ca unică măsură, nu este suficientă în combaterea pandemiei şi că sunt necesare şi alte măsuri pentru a încetini transmiterea SARS-CoV-2.

CITEŞTE ŞI: Rafila anunţă condiţiile de intrare în ţară: Localizăm rapid contacţii unei persoane infectate!

Rafila a mai spus că e nevoie ca măsurile autorităților „să frâneze răspândirea variantei Omicron”, iar documentul ar trebui introdus înainte de o nouă creștere a numărului de cazuri de infectare cu Covid-19.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here