Rafila anunță o nouă campanie de vaccinare împotriva COVID

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat că este foarte posibil ca în luna octombrie România să primească vaccinul anti-COVID-19 adaptat tulpinilor care circulă în prezent.

„Doza patru de vaccin, sper să avem succes cu o nouă campanie de vaccinare începând cu luna octombrie, când se pare că vom fi în posesia vaccinului adaptat tulpinilor circulante”, a spus Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

Potrivit ministrului Sănătății, în paralel cu doza a patra de vaccin anti-COVID, se va administra şi vaccinul antigripal categoriilor la risc. Este vorba despre persoane peste 65 de ani, persoane cu comorbidităţi şi femei gravide.Alexandru Rafila recomandă purtarea măștilor de protectie. „Ministerul Sănătăţii nu are această abilitate, nu ne găsim într-o situaţie prin care să putem impune acest lucru, dar mai ales, având în vedere că este un sezon foarte cald în acest an, cred că conformarea voluntară este mai importantă decât obligativitatea, pentru că în cazul utilizării măştii este foarte important să foloseşti masca corect. (…) Noi recomandăm utilizarea în continuare a măştii în spaţii închise, în mijloacele de transport în comun şi măsurile de igienă individuală şi evitarea aglomeraţiei, atunci când acest lucru este posibil. Sunt măsuri de bun simţ şi nu putem discuta despre restricţii”, a spus Alexandru Rafila.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here