Rafila anunţă că în această săptămână va fi adoptat certificatul verde!

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, miercuri, în legătură cu certificatul digital COVID necesar pentru traversarea frontierei de stat a României, că „în cursul acestei săptămâni, într-un timp foarte scurt va fi adoptat, există încă câteva avize care trebuie luate”.

„În interior, probabil că vom lua o decizie ulterioară, de comun acord, care să fie favorabilă controlului pandemiei şi bineînţeles funcţionării activităţii economice şi sociale”, a adăugat el.

Alexandru Rafila a făcut precizări, în şedinţa de Guvern de miercuri, privind certificatul digital COVID.

Se aşteaptă avizele

„Apropo de certificatul digital COVID necesar pentru traversarea frontierei de stat a României, în cursul acestei săptămâni, într-un timp foarte scurt va fi adoptat, există încă câteva avize care trebuie luate şi aici sigur că rămâne ca Guvernul să emită o ordonanţă care să stabilească şi pe teritoriul României, aşa cum este şi în restul Uniunii Europene, condiţiile de traversare a frontierei apropo de certificatul electronic COVID. În interior, probabil că vom lua o decizie ulterioară, de comun acord, care să fie favorabilă controlului pandemiei şi bineînţeles funcţionării activităţii economice şi sociale”, a explicat el.

CITEŞTE ŞI: Ciolacu, despre certificatul verde doar cu trei doze de vaccin:„L-am întrebat pe domnul Streinu Cercel…”

Ministerul Sănătăţii (MS) preciza, marţi, că, în acest moment, nu a intervenit nicio modificare în ceea ce priveşte valabilitatea certificatului electronic COVID-19, la intrarea pe teritoriul naţional. După ce România va adopta Decizia 2021/1073, va aplica aceleaşi reglementări cu celelalte state membre care recunosc certificatul de vaccinare doar după efectuarea dozei booster, dacă de la încheierea schemei de vaccinare complete au trecut mai mult de 270 de zile.

Ne aliniem regulii europene

În ceea ce priveşte utilizarea certificatului electronic COVID-19 la nivel naţional, reprezentanţii MS au arătat că aceasta va fi reglementată prin Hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.
Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, anunţa că România se va alinia „curând” regulii europene care prevede că certificatul verde de vaccinare COVID îşi pierde valabilitatea la nouă luni de la completarea schemei de vaccinare dacă posesorul acestuia nu face şi doza booster.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here