joi, iulie 18, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăPSD şi-a făcut publice planurile de guvernare: Şcoala în format fizic şi...

PSD şi-a făcut publice planurile de guvernare: Şcoala în format fizic şi plafonarea preţurilor! Ce decizie vor lua în privinţa vaccinării

-

Social-democrații au pregătit un set de „măsuri urgente pentru stabilizarea țării” pe care le vor negocia cu liberalii pentru formarea noului Guvern. PSD propune un plan „acceptat la nivel social si economic”.

 1. Controlul pandemiei (prin reducerea numărului de infectări și de decese, scăderea presiunii pe sistemul de acordare a asistentei medicale, pentru toate categoriile de pacienți)
 2. Redobândirea încrederii cetățenilor în instituțiile statului (prin realizarea unui parteneriat real între mediul socio-economic și clasa politică, respectiv autorități publice)
 3. Susținerea nivelului de trai al românilor prin adoptarea unor măsuri urgente pentru combaterea creșterii prețurilor.

Măsurile urgente pentru stabilizarea țării din setul de 100 de soluții propuse de PSD pentru următorul guvern sunt:

Măsuri urgente pentru combaterea pandemiei

 • Accesul la medicație antivirală în farmaciile cu circuit deschis, pe bază de prescripție medicală.
 • Constituirea unității de achiziție, stocare și distribuție a medicației specifice pacienților COVID-19.
 • CITEŞTE ŞI: Ciolacu: PSD va merge la Cotroceni cu o propunere de premier
 • Extinderea testării, prin asigurarea de către stat a unui număr lunar de teste gratuite pentru angajații sectoarelor esențiale, pe o perioadă definită de timp.
 • Susținerea campaniei de vaccinare printr-o abordare onestă față de populație. Coerciția să nu fie impusă demagogie și diverse artificii legislative. Regândirea conceptului campaniei de informare privind vaccinarea, adaptarea acesteia pentru diversele categorii sociale, dar și în funcție de zonele țării (rural-urban).
 • Extinderea rolului medicilor de familie și organizarea unor centre ambulatorii de evaluare și tratare a pacienților COVID-19 pentru a scădea presiunea de la nivelul spitalelor.
 • Pachet de informații ușor accesibil pentru toți cetățenii: ce fac dacă am un test pozitiv, dacă sunt contact al unui caz pozitiv? Unde mă adresez? Când și unde mă prezint la medic? De unde procur medicația necesară?

Măsuri urgente pentru accesul copiilor la educație

 • Asigurarea prin toate mijloacele a posibilității desfășurării cursurilor în regim fizic. Cele 159 de zile de școală on-line derulate în cursul anului trecut au avut un impact negativ imens asupra elevilor, au condus la creșterea abandonului școlar, la reducerea drastică a calității actului educațional si au influențat negativ dezvoltarea psihica si fizica a copiilor.
 • Descentralizarea reală a deciziilor privind închiderea unităților de învățământ la nivelul consiliului de administrație al școlii, cu avizul autorității de sănătate publică și consultarea tuturor factorilor implicați. Necesitatea introducerii unor criterii clare, care vizează atât nivelul de infectare dintr-o localitate, gradul de vaccinare al profesorilor și părinților, dar și posibilitățile reale ale fiecărei școli de asigurare a desfășurării activității școlare în siguranță.
 • Testarea permanentă a elevilor, profesorilor si personalului nedidactic trebuie realizată săptămânal. Operaționalizarea programului Ministerul Educației privind testarea efectivă în școli, cu personal instruit în acest sens, este prioritară. Achiziția de teste trebuie făcută transparent și trebuie să țină seama de calitatea corespunzătoare a acestora, dar și de nevoile reale ale sistemului educațional.

Măsuri urgente pentru combaterea creșterii prețurilor

 • PLAFONAREA PREȚURILOR la energie electrică, gaze, lemne de foc, combustibili folosiți la încălzirea termică pentru o perioadă de 6 luni. Plafonarea prețurilor la valoarea medie a primelor 6 luni ale anului 2021.
 • Asigurarea subvenției la gigacalorie la un nivel echilibrat astfel încât să se asigure aceeași pondere în factura finală cu cea avută la luna decembrie 2020.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Medic de la Colentina prins în flagrant când lua şpagă de la un pacient

0
Un medic de la Spitalul Colentina din Bucureşti a fost prins în flagrant în timp ce primea 500 de lei de la un pacient. CITEŞTE ŞI: România – Jocuri de oglinzi, la Festivalul de Film Nowe Horyzonty de la Wroclaw Surse...