PSD forţează PNL să mărească pensiile şi salariile

Radu Oprea

Negocierile pentru un guvern PNL – PSD sunt finalizate într-o proporție de peste 90%, dar rămân deschise discuțiile pe capitolul Muncă, pe capitolul fiscal și pe Justiție, anunță, luni, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea.

El spune că majorarea cu 11% a pensiilor este „o cifră corectă”.

CITEŞTE ŞI: Negocierile PNL-PSD, în impas! Anunţul lui Dîncu

„Negocierile sunt finalizate într-o proporție de peste 90%. Rămân deschise discuțiile pe capitolul Muncă, pe capitolul fiscal și pe Justiție. Noi, cei de la PSD, ținem forte mult la pachetul de măsuri sociale și aș menționa doar creșterea pensiilor, creșterea alocațiilor, creșterea salariului minim”, spune Radu Oprea, după ședința Consiliului Politic Național al PSD.

Măsuri populare

El afirmă că sunt multe măsuri care au fost preluate din programul PSD, printre care scheme de ajutor pentru IMM, susținerea economiei, programul „Fabricat în România”, stimularea asocierii producătorilor agricoli, precum și accesul la medicație antivirală și asigurarea de teste rapide anti-Covid de calitate.

Certificatul verde să nu creeze discriminări

„Certificatul verde, din perspectiva PSD, nu trebuie să creeze discriminări. E trebuie să fie un instrument care să facilizeze călătoriile. El nu trebuie să devină un instrument opresiv. PSD nu intenționează să dea oameni afară.Sunt discuții în Camera Deputaților”, adaugă Oprea. Purtătorul de cuvânt al social-democraților menționează, referitor la testele gratuite, că e o temă agreeată „în principiu”: „Este o chestiune la care PSD ține”. „PSD susține cu argumente că pensiile trebuie să crească cu 11%, care este o cifră corectă”, conchide social-democratul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here