Proprietarii maşinilor mai vechi de 15 ar putea primi bani pentru a renunţa la „vechituri”

Proprietarii maşinilor mai vechi de 15 ani ar putea primi de la autorităţi câte 3.000 de lei pentru a le duce la casare, fără a achiziţiona în schimb un autoturism nou, aşa cum se întâmplă în cazul Rabla, scrie economedia.ro.

Practic, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), în parteneriat cu autorităţile locale, vor plăti pentru trimiterea la fier vechi a acestor maşini prin intermediul unui program complementar Rabla, o sumă de bani, care poate fi folosită după cum vrea proprietarul rablei predate. De altfel, aparent, singura condiţie e să fii proprietar al unei maşini mai vechi de 15 ani, pe care vrei să o valorifici, scrie economedia.ro Suma recomandată de AFM este de 3.000 de lei, dar suma poate fi mai mare sau mai mică în funcţie de posibilităţile administraţiilor locale.

Programul implementat de Ministerul Mediului

AFM şi Ministerul Mediului lucrează încă la definitivarea acestui program, care va fi prezentat zilele viitoare. „Noi vom acoperi 1.500 de lei din această sumă, restul e responsabilitatea autorităţilor locale, dar acestea pot decide să ofere şi alte lucruri în schimbul maşinii. Biciclete, trotinete electrice, depinde de ei”, explică pentru Economedia.ro, Lorand Fulop, şeful AFM. În prezent, sunt înmatriculate 7.2 milioane de maşini în România.

CITEŞTE ŞI: Bugetul de 6 milioane de lei pentru Rabla la Electrocasnice, epuizat în trei minute

Dintre acestea, 3.4 milioane au mai puţin de 15 ani. În schimb, 3.8 milioane de autoturisme sunt mai vechi de 16 ani, ceea ce reprezintă peste 50% din parcul auto.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here