UPDATE Sorin Blejnar, achitat în dosarul Motorina

Pronunțare definitivă în dosarul Motorina
Sorin Blejnar

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dat luni pronunțare definitivă în dosarul Motorina în care este judecat Sorin Blejnar. Fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare cu executare, alături de soții Radu și Diana Nemeș (9 ani de închisoare, respectiv 5 ani), fostul șef al vămilor, Viorel Comăniță (5 ani de închisoare) și alți ofițeri din MAI și DGIPI.

UPDATE Sorin Blejnar a fost achitat definitiv. Singurii condamnati in acest proces sunt Radu Nemes 7 ani si 6 luni inchisoare, Florin Juganaru, condamnat la 5 ani si 6 luni închisoare, Emilian Preda, 5 ani si 6 luni închisoare,

La ultimul termen, procurorul DNA a cerut majorarea pedepselor tuturor celor condamnaţi de Curtea de Apel Bucureşti şi sporirea lor spre maximum special prevăzut de legea penală.

Procurorul a explicat că faptele pentru care au fost trimişi în judecată sunt grave şi că modalitatea prin care ele au fost comise, respectiv cu formarea unui palier de protecţie şi repetitivitate şi prejudiciul creat prin săvârşirea lor, trebuia să convingă instanţa inferioară să stabilească pedepse mai mari.

Avocații au cerut achitarea

Avocaţii inculpaţilor au explicat, pe rând, că unele dintre probe ar trebui eliminate pe fondul deciziei Curţii Constituţionale privind obţinerea de probe pe baza mandatelor date în baza Legii siguranţei naţionale, că restul probelor nu ar dovedi existenţa unui palier de protecţie şi că firmele implicate în dosar nu ar fi comis acte de evaziune fiscală, ci simple acte de comerţ legal.

Astfel, avocaţii au cerut pe rând fie achitarea clienţilor lor, fie pedepse cu suspendarea sau amânarea executării pedepsei.

La final, judecătorii au stabilit ca decizia definitivă în acest dosar să fie luată în 9 aprilie, termen care s-a amânat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here