Proiect cultural pentru revitalizarea bibliotecilor din Sectorul 6 al Capitalei

florescu 2Fundația „Din Suflet, Pentru Suflet” demarează un amplu proiect cultural menit să revitalizeze bibliotecile din cartierele Sectorului 6, printr-un parteneriat încheiat cu Biblioteca Metropolitană București.

Președintele fundației, Ștefan Florescu, a declarat că ține foarte mult ca „din luna iunie 2016, să pun în practică un alt proiect de suflet, pe care l-am gândit în sprijinul copiilor noștri”. „Este un proiect ambițios, important pentru dezvoltarea educațională a copiilor noștri, parte integrantă a proiectelor pregătite de noi în acest sens – reabilitarea clădirilor și curților de învățământ, reînființarea cabinetelor medicale în școli, creșterea numărului de locuri în creșe, școli și grădinițe și construirea de after school-uri, asigurarea unei alimentații corecte și sănătoase în școli și grădinițe. Puse în practică, vor crea un mediu în care micuţii noştri se vor dezvolta armonios, cu respect față de valorile comunității noastre”, a precizat Ștefan Florescu, potrivit sursazilei.ro

Implementarea proiectului de revitalizare a celor cinci biblioteci publice, a bibliotecilor de cartier, filiale ale Bibliotecii Metropolitane București, va debuta printr-un parteneriat pe care Fundaţia Din Suflet, Pentru Suflet îl va încheia cu Biblioteca „Nichita Stănescu” din cartierul Crângași. Printre obiectivele acestui proiect se numără mărirea numărului de utilizatori cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, fiind creat un spaţiu special amenajat în acest sens, numit Colţul Prichindeilor. Totodată, vor fi realizate abonamente gratuie prin Fundația Din Suflet, Pentru Suflet în parteneriat cu Biblioteca Metropolitană București.

Elevii din Sectorul 6 al Capitalei vor beneficia de abonamente gratuite la bibliotecile de cartier prin intermediul Fundaţiei „Din Suflet, Pentru Suflet”, conduse de Ştefan Florescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here