Procesul lui Darius Vâlcov s-a dezghețat, magistrații au motivat prima sentință

Procesul lui Darius Vâlcov s-a dezghețat
Necazurile se țin scai de Darius Vâlcov. Lovit de unde nu se aștepta!

Cum tot vine primăvara, procesul lui Darius Vâlcov s-a dezghețat. După un an de zile de la condamnarea lui Vâlcov în prima instanță se poate merge mai departe.

Un complet format din judecătorii Silvia Cerbu, Simona Cîrnaru şi Maricela Cobzariu l-a condamnat pe Darius Vâlcov (fost primar al Slatinei și actuala eminență cenușiu-economică a PSD) la opt ani de închisoare cu executare, în februarie 2018.

Asta după ce instanța l-a găsit vinovat pe Vâlcov de trei infracțiuni – trafic de influenţă, spălare și efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia – toate săvârșite pe vremea când actualul consilier al premierului Dăncilă era primar.

Procesul lui Darius Vâlcov s-a dezghețat și nu prea

Procesul lui Darius Vâlcov s-a dezghețat și nu prea câtă vreme completele de cinci de la ÎCCJ pot fi atacate oricând.

Sentința dată la începutul lui 2018 a fost în sfârșit motivată acum iar asta înseamnă că procesul lui Darius Vâlcov poate intra în etapa finală – judecarea apelului.

Binențeles, există și varianta în care DNA se mulțumește cu cei opt ani căpătați de Vâlcov iar fostul primar al Slatinei consideră la rândul lui că este cazul să-și îngroape nu numai tablourile și banii, ci și greșelile trecutului și se declară de acord cu sentința dată de prima instanță.

Cum însă Vâlcov este profund implicat în dezvoltarea economică a României pe viziune ”made in PSD” și pe deasupra insistă că este nevinovat, este clar că va exista un apel în acest caz.

Unul în care însă Vâlcov ar putea fi împiedicat să-și demonstreze rapid nevinovăția chiar de bunul său prieten și șef Liviu Dragnea, care a reușit să zăpăcească în așa hal legislația juridică încât nimeni nu știe cum pot fi alcătuite, în mod legal și imposibil de contestat, completele de cinci judecători la Înalta Curte de Casație și Juridică. Prietenul la nevoie se cunoaște!

 

LĂSAȚI UN MESAJ