Probleme la Magistrala 5 de metrou. Corpul de Control: „informații ce reprezintă indicii de fraudă”

probleme la Magistrala 5 de metrou metroul de Otopeni

După verificări la Metrorex, Corpul de Control al ministrului Transporturilor, Lucian Șova (proaspăt demisionat), a găsit o serie de probleme la Magistrala 5 de metrou și a înaintat un raport către organele de cercetare.

Corpul de Control a făcut verificări la Metrorex, care au vizat respectarea prevederilor legale și contractuale în derularea contractului de proiectare pentru Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei. Verificările au fost efectuate în perioada 22-31 august 2018.

„În urma controlului au fost constatate deficiențe în implementarea proiectului care au condus la întârzieri în derularea contractului dar și la suplimentarea costurilor pentru Metrorex”, se arată într-un comunicat al Ministerului.  Raportul arată că valoarea contractului a fost subestimată la lansarea procedurii de achiziție, iar „în derulare au intervenit majorări substanțiale ale valorii acestuia, informații ce reprezintă indicii de fraudă”.

„În urma analizării modului în care a fost pregătită și derulată licitația publică și a modului de stabilire a termenilor contractuali și implementarea contractului s-a constatat generarea de costuri suplimentare de către autoritatea contractantă în favoarea executantului în valoare de peste 188 milioane lei”, transmite Ministerul Transporturilor.

Probleme la Magistrala 5 de metrou. A fost sesizat DLAF

„Având în vedere prevederile legale, precum și faptul că proiectul este finanțat din fonduri ale Uniunii Europene, organele de control consideră necesară sesizarea Departamentului pentru lupta Antifraudă-DLAF, pentru cercetarea și luarea măsurilor”, se arată în comunicatul care anunță că s-au găsit probleme la Magistrala 5 de metrou.

Totodată, membrii Consiliului de Administrație al Metrorex precum și conducerea societății vor analiza constatările și concluziile raportului Corpului de Control al ministrului Transporturilor și vor dispune măsurile legale pentru stabilirea, cercetarea și sancționarea după caz a personalului responsabil pentru deficiențele constatate.

Ministerul precizează că nu poate face publice mai multe detalii din raport „având în vedere că raportul Corpului de Control al ministrului Transporturilor Lucian Șova a fost înaintat organelor de cercetare”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here