Primul dosar din România deschis pentru fals în declarația făcută pe propria răspundere

FOTO: leo2014/Pixabay.com
FOTO: leo2014/Pixabay.com

Primul dosar din România deschis pentru fals în declarația făcută pe propria răspundere. O persoană care a declarat în fals că a ieșit din casă în scop profesional, când de fapt mergea în vizită la o persoană izolată la domiciliu, va fi cercetată penal.

Este primul dosar deschis pentru fals în declarația făcută pe propria răspundere, conform ordonanței militare.

Primul dosar din România deschis pentru fals în declarație

În 30 martie, o persoană ar fi prezentat polițiștilor o declarație pe proprie răspundere în care consemnase că s-a deplasat în interes profesional. De fapt, mergea în vizită la o persoană venită din străinătate și autoizolată la domiciliu, potrivit Ministerului Public.

Dosarul va fi cercetat de procurori de la Parchetul Judecătoriei Pitești.

În urmă cu două săptămâni, Codul Penal a fost modificat pentru majorarea unor pedepse în contextul pandemiei de coronavirus.

Art. 326. (1) Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Fapta prevăzută la alin.(1), săvârșită pentru a ascunde existența unui risc privind infectarea cu o boală infectocontagioasă, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.”

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here