Caz grav în România. Un bărbat și-a bătut calul până la sânge și a căzut jos

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Un bărbat a stârnit furia oamenilor după ce a postat pe Facebook un filmuleț care a șocat. Omul, din localitatea Păulești Măglași a agresat cu bestialitate pe unul din caii legați la căruță,  până când animalul s-a umplut de sânge.

Calul a căzut secretat la pământ, din cauza greutăți pe care trebuia să o care el dând impresia că vrea să moară. Incidentul a fost fotografiat de un localnic.

El a anunțat că ii va face agresorului plângere penală, pentru modul groaznic în care s-a purtat cu animalul. Speriați și înfricoșați, locuitori au ieșit în stradă pentru a ruga să lase animalul în pace. Ei au spus că au cărat o greutate mai mare decât puterile sale, potrivit tribunavalceana.ro.

„Un bărbat din Păulești Măglași lovește cu violență pe unul dintre caii săi legați la căruță, până când acesta se umple de sânge. Animalul epuizat cade la pământ. Scena a fost filmată de un localnic, care a anunțat că îi va face plângere penală pentru rele tratamente aplicate animalelor. Îngroziți, oamenii au ieșit în stradă, rugându-l pe bărbat să lase animalul să se odihnească, deoarece le-a obligat să care o greutate mult prea mare”, notează Tribuna Vâlceană.

Vezi video aici.

Un caz pentru Poliția Animalelor

Săptămâna trecută a fost anunțată înființarea Poliției Animalelor. Proiectul înființării Poliției Animalelor prevede că animalele aflate în pericol vor putea fi confiscate, iar polițiștii vor avea dreptul să intre pe o proprietate privată fără mandat de la judecător dacă se constată că animalul este în pericol.

De asemenea, polițiștii se pot folosi de forțele și mijloacele din dotare ca să acționeze pentru salvarea unui animal, iar „acțiunile polițiștilor, inclusiv cele de pătrundere, pot fi înregistrate cu mijloacele audiovideo sau foto din dotare, fără consimțământul persoanelor.”

În plus, animalele maltratate vor fi cazate în adăposturile publice pentru a fi tratate, apoi vor fi date spre adopție.

Poliția Animalelor va avea atribuții inclusiv în ceea ce privește animalele sălbatice și va fi în subordinea Poliției Române.

Proiectul de Ordonanță de Urgență modifică Legea 205/2014 de protecție a animalelor și mai prevede că vor fi transferați, fără examen sau concurs, angajați de la ANSVSA în noua structură.

Ce se înțelege prin situația de pericol pentru animale:

a) rănirea sau schingiuirea animalelor;
b) organizarea de lupte între animale sau cu animale;
c) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;
d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;
e) prezența fără supraveghere, pe căile de circulație publică, a animalelor din speciile ecvine și rumegătoare mari și mici.

Astfel, polițiștii pot interveni dacă vor constata existența situației de pericol pe baza evaluării situației de fapt și a stării fizice a animalului care rezultă din:

a) constatarea directă și consemnarea celor constatate într-un înscris ori înregistrarea celor constatate cu mijloace tehnice;
b) declarațiile persoanelor implicate în activitățile prevăzute la alin.(2) sau ale persoanelor care au asistat la activitățile respective sau au cunoștință despre desfășurarea acestora;
c) înregistrări video sau audio ori fotografii, indiferent de proveniența acestora;
d) înscrisuri, inclusiv cele de natura mesajelor sau postărilor în mediul electronic și/sau de telefonie mobilă;
e) fișa de observație clinică întocmită de un medic veterinar.

Totodată, în cazurile în care nu s-a putut interveni la timp pentru salvarea animalelor, se prevede că „în situația în care este necesară curmarea suferințelor fizice inutile ale animalului rănit, serviciile publice, prin medici veterinari, efectuează eutanasia acestuia la fața locului”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here