Primarul suspendat Sorin Oprescu a scăpat de arest la domiciliu şi vrea să lucreze la Spitalul Universitar

Consiliul de Etică, control la Spitalul Universitar

Sorin OprescuDupă ce a scăpat de arest la domiciliu şi a fost plasat sub control judiciar, primarul suspendat al Capitalei Sorin Oprescu ar putea lucra la Spitalul Universitar de Urgență București.

Curtea de Apel București i-a admis lui Sorin Oprescu o cerere de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat.

În perioada cât se află sub control judiciar, Sorin Oprescu are mai multe obligații, printre care: să nu depășească limita teritorială a municipiului București; să se deplaseze doar la Spitalul Universitar de Urgență București, magazine alimentare și farmacii de pe raza Sectorului 1 sau unități spitalicești din București; să nu se apropie de ceilalți inculpați sau martori din dosar; să nu exercite funcția de primar; să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice.

Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești și ulterior al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane; Mircea Octavian Constantinescu, directorul Direcției Economice din Primăria Generală, Florin Șupeală, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești, Claudiu Bengalici, administrator al unei societăți comerciale, Cristian Stanca (fostul său șofer), Ruxandra Avasiloae, director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești.

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracțional organizat, constituit de directorul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârșirea de infracțiuni de corupție, mai precis dare și luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalității.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. În romania totul este putred de coruptie si hotie! ai nostrii semeni nu pot face nimic! trebuie ca romania sa fie sora mai mica a RUSIEI! asa ca cel mai bine ar fi ca noi sa fim alipiti mamei noastre RUSIA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here