Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, s-a ales cu dosar penal după ce a plagiat teza de doctorat

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au întocmit un dosar penal privind lucrarea de doctorat a lui Robert Negoiţă, după ce Academia de Poliţie „Al. I. Cuza” a cerut retragerea titlului de doctor al edilului Sectorului 3.

Acest dosar penal a fost deschis ca urmare a autosesizării procurorilor de la Serviciul pentru coordonarea activităţii Ministerului Public, în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistica a Parchetului General, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. Ulterior, cauza a fost înregistrată pe rolul Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, nefiind începută urmărirea penală „in personam”.

Potrivit legii drepturilor de autor, „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă fapta persoanei care îşi însuşeşte, fără drept, în întregime sau în parte, opera unui alt autor şi o prezintă ca o creaţie intelectuală proprie. Împăcarea înlătură răspunderea penală”.

Ministerul Educaţiei anunţa pe 24 iunie că CNATDCU a primit cererea Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza” privind retragerea titlului de doctor în cazul primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, instituţia de învăţământ constatând că lucrarea de doctorat este plagiată. Robert Negoiţă este doctor în Ştiinţe Juridice din anul 2012, când şi-a dat doctoratul la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, teza fiind intitulată „Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social”.

La scurt timp după ce a primit verdictul de plagiat, Robert Negoiţă a reacţionat pe pagina sa de Facebook: „Singurul lucru pe care îl regret este acela de a mă fi lăsat tentat, în trecut, de această <modă> a titlurilor academice. Este un episod pe care mi-l asum şi din care am învăţat o lecţie importantă: singurele realizări notabile sunt cele construite pe o baza sănătoasă! Mi-am asumat acest principiu în calitate de primar dar, din păcate, nu l-am avut în vedere din perspectiva academică. Tocmai de aceea, mă voi supune deciziei Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), dacă acesta va decide să îmi retragă titlul de doctor”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here