Primarul oraşului Recaş, şeful IPJ Timiş şi adjunctul său, reţinuţi pentru abuz în serviciu

Primarul oraşului Recaş
Primarul oraşului Recaş, Teodor Pavel

Primarul oraşului Recaş, Teodor Pavel, a fost reţinut, luni seară, pentru 24 de ore. Alături de el au mai fost reţinuţi şeful IPJ Timiş, Sorin Muntean, şi adjunctul său, Florin Bolbos. Cei trei au fost duşi în arestul Poliţiei Judeţene Timiş, transmite Mediafax.

După aproape șapte ore de audieri, procurorii DNA au decis să-i rețină și pe șeful Serviciului Rutier Timiş, comisar-şef Marcel Crăciunescu, şeful Poliţiei Recaş, Marian Temu, şi şeful Poliţiei Locale Recaş, Doru Berzescu.

Comisarul-şef Marcel Crăciunescu este cercetat și într-un dosar vizând fapte de corupţie comise în perioada 2013 – 2014.

În cursul zilei de luni, mai multe percheziții au fost făcute la IPJ Timiş, Serviciul Circulaţie Rutieră, Poliţia oraşului Recaş, Primăria Recaş şi Poliţia Locală din cadrul Primăriei Recaş, precum şi Secţia de Poliţie Autostrăzi – Biroul de Poliţie Autostrada A1 Deva – Nădlac. Percheziţii au avut loc şi la locuinţa şefului Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, Marcel Crăciunescu, din satul Ghiroda, precum şi la locuinţa părinţilor acestuia, din Timişoara.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, primarul din Recaş, Teodor Pavel, ar fi intervenit pe lângă şefi de Poliţie pentru a interzice controalele rutiere pe anumite sectoare drumuri. El ar fi făcut aceste intervenţii pentru ca cetăţenii sa nu fie sancţionaţi în perioada campaniei electorale prezidenţiale.

Anchetatorii au mai stabilit că unor poliţişti din cadrul Poliţiei Recaş li s-a cerut să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu de către unii şefi. Aceștia le-au interzis agenților din cadrul compartimentului rutier Recaş efectuarea de controale şi acţiuni pe linie de poliţie rutieră pe drumul comunal DC 147, drumul judeţean DJ 609E, precum şi pe străzile din localităţile aflate pe raza de competenţă a Poliţiei oraşului Recaş, transmite Mediafax.

Motivul invocat ar fi fost că primarul din Recaş, Teodor Pavel, nu doreşte să mai fie sancţionaţi cetăţenii oraşului Recaş, mai ales în perioada campaniei electorale prezidenţiale.

În documentele anchetatorilor se precizează că poliţiştii care nu se conformau acestei dispoziţii erau mutaţi în alte posturi sau le erau desfiinţate posturile, iar pentru a-şi îndeplini scopul primarul acţiona şi pe linie politică, apelând la omul de afaceri Gelu Milutinovici şi la reprezentanţi ai Prefecturii Timiş. De altfel, surse judiciare spun că un poliţist de la Recaş ar fi fost mutat abuziv la Poliţia Lugoj.

Totodată, primarul Teodor Pavel ar fi apelat la o parte dintre instituţiile localităţii şi ale judeţului Timiş pentru îndepărtarea poliţiştilor din cadrul Postului de Poliţie Recaş care au sancţionat persoane din anturajul său.

Din dosar mai reiese că şefi din Poliţie ar fi luat mită sub formă de anvelope pentru autoturisme, avansări în grad, avansările fiind făcute la 1 decembrie 2014.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here