Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, scapă de Beciul Domnesc şi stă în arest la domiciliu

Olguța VasilescuTribunalul București a respins joi cererea DNA de arestare preventivă a primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, ea fiind plasată în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

„Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. Nici măcar procurorul, astăzi, nu a spus că în sarcina mea s-ar fi reținut vreo mită de bani, adică aș fi luat bani de undeva”, a declarat Lia Olguța Vasilescu la ieșire din tribunal. Întrebată cum a fost în arest, Lia Olguța Vasilescu a spus: „Să știți că nu am avut probleme. Toată lumea s-a comportat foarte frumos cu mine”.

Miercuri, Lia Olguța Vasilescu a fost reținută de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzată de luare de mită (patru infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infracțiuni) și spălare de bani.

În același dosar, sunt cercetați sub control judiciar Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, pentru două infracțiuni de complicitate la luare de mită, și Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociații non-profit, pentru patru infracțiuni de complicitate la luare de mită. „În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Lia Olguța Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic”, susţin anchetatorii.

Potrivit DNA, „donațiile”, estimate la 135.907 euro, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, cât și pentru organizarea unor spectacole în susținerea campaniei inculpatei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here