Primăria Capitalei vrea să restaureze „Curtea Veche” din Centrul Istoric, cu peste 10 milioane de euro. Un proiect făcut „pe genunchi”

Primăria CapitaleiPrimăria Capitalei ar putea da peste 10 milioane de euro pentru restaurarea Palatului Voievodal „Curtea Veche”. Consilierii generali ar urma să aprobe în ședința din 28 mai indicatorii tehnico-economic pentru începerea restaurării.

Potrivit acestor indicatori, investiția de bază este de peste 8 milioane de euro, iar cheltuielile cu proiectarea, asistența tehnică, studii și taxe se ridică la 2 milioane de euro.

Primăria Capitalei motivează că prin restaurare dorește punerea în valoare a obiectivului și promovarea acestuia în circuitul turistic.

În prezent, o porțiune redusă din vechiul Palat Voievodal a fost restaurat și reconstruit până în 1972. „Proiectul are ca scop, în afara protejării, restaurării și consolidării și funcționalizarea și punerea în valoare a vestigiilor”, arată Sorin Oprescu în expunerea de motive care stă la baza proiectului de hotărâre prin care consilierii generali trebuie să aprobe suma de bani necesară începerii lucrărilor.

Pentru că obiectivul se află într-o zonă protejată, Ministerul Culturii și-a dat avizul pentru restaurarea Palatului Voievodal, cu recomandarea ca lucrările să fie supravegheate de un colectiv de arheologi, iar Primăria Capitalei trebuie să asigure acest lucru. Lucrările vor dura 32 de luni.

Citește și: Cum a scris Oprescu pe genunchi un proiect de 10 milioane de euro. „Curtea Veche” riscă să se prăbușească

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here