Prezența la vot la referendum de 0%. Sunt 17 secții de votare în care nu a intrat nimeni în prima zi

campania electorală pentru alegerile europarlamentare, alegeri europarlamentare, sondaj INSCOP pentru europarlamentare AEP sondaj INSCOP prezența la vot la referendum

Potrivit datelor oficiale furnizate de Biroul Electoral Central, au fost 17 secţii de votare în care prezența la vot la referendum a fost de 0% în prima zi, sâmbătă.

Una dintre secţiile de votare în care prezența la vot la referendum a fost de 0% este secţia deschisă la Colegiul Naţional “Matei Basarab” din Sectorul 3 al Bucureștiului. Pe listele secţiei sunt înscrişi 2.454 de persoane, dar potrivit datelor BEC, niciunul nu a mers la urne.

Alte patru secţii de votare cu procent zero de participare sunt în judeţul Harghita. De altfel, judeţul a fost fruntaş la absenteism în prima zi de referendum, cu o prezenţă de doar 2,22%. Niciun votant nu a fost la secţiile Pachia şi Harale, din judeţul Covasna (aflat pe lista celor mai inactive judeţe în ce privește prezența la vot la referendum). Alte secţii fără votanţi au fost, sâmbătă, în judeţul Mureş (secţiile din Bozeni, Ilioara şi Sînsimion)

La acestea se adaugă două secţii din judeţul Hunedoara, una din Alba, o secţie din Vaslui, una din Vâlcea şi două secţii din judeţul Iaşi (localităţile Moşna şi Recea). Biroul Electoral Central a transmis sâmbătă seara, la închiderea urnelor, în cadrul referendumului pentru familie, că prezenţa la vot la referendum nivel naţional a fost de 5,72%.

LĂSAȚI UN MESAJ

*