Președintele Iohannis, amendat de CNCD pentru declarațiile cu Ardealul dat ungurilor

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu 5.000 de lei pentru declarațiile referitoare la autonomia Ținutului Secuiesc și Ardealul dat ungurilor. Președintele a anunțat că va contesta decizia CNCD.

Afirmația domnului Klaus Werner Iohannis: „Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD). Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta(…)” reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. 

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5.000 lei față de Klaus Werner Iohannis. Pentru constatare au votat 6 membri, iar pentru amendă 5”, se arată în comunicatul CNCD.

Administrația Prezidențială anunță că va contesta decizia CNCD de a amenda declarațiile sale privind Ținutul Secuiesc. Președintele Klaus Iohannis spune că decizia „este una profund politică”.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, Președintele României va contesta această hotărâre la instanța competentă”, se arată într-o precizare a Administrației Prezidențiale.

Iohannis, atac dur la PSD:„Se luptă ca să dea Ardealul ungurilor. Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta”

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here