Preşedintele CSM, atac la Stelian Ion: Experienţa nu ar trebui repetată!

Judecătorul Bogdan Mateescu, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat marți, la prezentarea raportului de activitate al CSM pe anul 2021, în prezența Președintelui Klaus Iohannis, că fostul ministru USR al Justiției, Stelian Ion, a procedat cu legile justiției cum s-a procedat în 2017-2018 pe vremea guvernărilor PSD.

CITEŞTE ŞI: Stelian Ion, atac la PSD şi PNL de Ziua României: Poate nu vei scăpa niciodată definitiv de lichele și infractori!

„Am primit un draft in acest an care a fost restituit initiatorului, ministrului Justitiei. Vreau sa intelegem de ce am facut-o, pentru ca experienta 2017-2018 nu ar trebui repetata. Rolul CSM nu este conformarea. In 2017-2018, CSM a fost pus in situatia de a aviza in procedura legislativa proiectele de legi intr-o forma extrem de incipienta, extrem de putin consistenta, iar forma finala a legii a fost mult mai ampla, CSM nu a avut ocazia sa o analizeze, sistemul judiciar nu a putut sa-si prezinte punctele de vedere in cunostinta de cauza in adunari generale. I-am solicitat ministrului Justiiei sa respecte procedura de avizare (din Guvern) astfel incat sa ne asiguram ca forma transmisa spre avizare (către CSM) sa fie viziunea de ansamblu a Guvernului. Altfel spus, sa ne trimita proiectele de lege insotite de toata avizele. In 8 aprilie ne-a spus ca ne va retransmite dupa ce primeste toate avizele. Nu am primit un astfel de proiect”, a declarat președintele CSM.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here