Preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, a fost suspendat din funcţie de prefectul Dan Cârlan

IaşiPreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, aflat în arest la domiciliu, a fost suspendat din funcţie, printr-un ordin al prefectului judeţului Iaşi, emis marţi dimineaţă.

Prefectul judeţului Iaşi, Dan Cârlan, a anunţat că a emis marţi ordinul privind constatarea suspendării din funcţie a şefului CJ Iaşi, Cristian Adomniţei (PNL), pe durata cât acesta este arestat la domiciliu.

„Grupul de lucru constituit la nivelul Instituţiei Prefectului judeţului Iaşi, analizând documentele comunicate de către instanţă (Curtea de Apel Iaşi) precum şi prevederile legale aplicabile, a constatat că, în condiţiile în care prevederile art. 71 din Legea nr. 215/2001 se referă doar la situaţia arestului preventiv, în comunicarea adresată instituţiei prefectului instanţa de judecată a înţeles să indice în mod expres luarea măsurii suspendării mandatului, prin aplicarea corelativă a art. 22 din Legea nr. 255/2013”, se arată în comunicatul Prefecturii ieşene.

Prefectul de Iaşi a convocat pentru miercuri plenul Consiliului Judeţean, pentru desemnarea vicepreşedintelui care va prelua atribuţiile de şef al instituţiei. În aceeaşi şedinţă, consilierii vor desemna un nou vicepreşedinte al instituţiei în locul celui care preia atribuţiile lui Adomniţei.

În prezent, funcţiile de vicepreşedinţi ai CJ Iaşi sunt ocupate de Victorel Lupu (PSD) şi Alin Aivănoaei (PPDD). Cel mai probabil, atribuţiile lui Cristian Adomniţei vor fi preluate de social-democratul Victorel Lupu, din moment ce PSD deţine majoritatea în Consiliul Judeţean.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.