duminică, noiembrie 24, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPreşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost trimis în judecată

Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost trimis în judecată

-

Gheorghe Bunea StancuPreședintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru cinci infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, dintre care una în formă continuată (şase acte materiale) și conflict de interese. Alături de baronul local de Brăila, în acest dosar au mai fost trimise în judecată alte 15 persoane și trei firme. Printre cei trimiși în judecată se număra vicepreședintele CJ Brăila Florin Mija și șeful Serviciului Achiziții Publice din cadrul Consiliului Județean, Nicolae Moisiu.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribnunalului Vrancea. Gheorghe Bunea Stancu este acuzat de DNA că a atribuit ilegal mai multe contracte de achiziții publice. DNA a cerut la începutul lunii august ca Bunea Stancu să fie arestat preventiv, dar instanța l-a plasat atunci în arest la domiciliu.

În perioada 16.07.2009 – 04.08.2010, inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, președinte al Consiliului Județean Brăila, a aprobat și a avizat documentația în procedurile de achiziții publice organizate de instituția pe care o conduce, finalizate cu încheierea a șase contracte, deși a cunoscut faptul că firmele care au oferit prețurile cele mai mici (criteriul principal de atribuire), au fost descalificate prin interpretarea discriminatorie a condițiilor tehnice sau financiare.

„Aceasta, în scopul vădit de a atribui lucrările respective firmelor agreate și anume SC TANCRAD SRL Galați, SC CONCIVIA SA Brăila și SC TANCRAD CONSTRUCT SRL Brăila, determinând, prin încălcarea atribuțiilor ce-i reveneau în calitate de președinte al Consiliului Județean Brăila și de ordonator principal de credite, privitor la folosirea și gestionarea eficientă a fondurilor publice, alături de alți funcționari din subordinea să (membrii comisiei de evaluare a ofertelor) producerea unui prejudiciu în valoare totală de 2.924.817,60 lei la bugetul Consiliului Județean Brăila și vătămarea intereselor legitime ale participanților descalificați în mod discriminatoriu din procedurile de achiziții publice la care au participat”, se arată în referatul procurorilor DNA.

Contratele respective aveau că obiect asfaltarea unor drumuri – SC TANCRAD SRL Galați și SC TANCRAD Construct SRL Brăila, respectiv reamenajarea/reabilitarea spațiilor medicale la unitățile spitalicești din subordinea Consiliului Județean Brăila – SC CONCIVIA SA Brăila. Documentația aprobată și avizată de președintele Consiliului Județean Brăila constă în notele justificative și referatele de necesitate în procedurile de achiziții, precum și rapoartele aferente acestor proceduri.

SC CONCIVIA SA Brăila, una dintre beneficiarele contractelor din bani publici atribuite de Consiliul Județean Brăila, este administrată de Soare Vasile, şi el inculpat în dosar. Acționar majoritar la această firmă este SC BURSAGRIROM SĂ Brăila, care la rândul său, îl are ca acționar majoritar tocmai pe Gheorghe Bunea Stancu, condiții în care acesta din urmă are o participare indirectă la capitalul SC CONCIVIA SA Brăila. „În aceste condiții, inculpatul Gheorghe Bunea Stancu a îndeplinit mai multe acte în cadrul procedurilor și a luat decizii prin care s-au obținut în mod direct foloase patrimoniale în valoare totală de 1.313.867,72 lei de către SC CONCIVIA SA Brăila, societate de la care beneficiază în continuare de foloase. În calitate de membri ai comisiilor de evaluare a ofertelor depuse în procedurile de achiziţii publice aferente contractelor sus menţionate, inculpaţii Mija Florin, Moisiu Nicolae, Ghenea Georgel, Dumitraşcu Jenică, Popescu Ionica, Mocanu Antoniu Cezar, Puşcă Ionel, Bădescu Mircea, Buzuleac Sebastian Lucian, Sava Nicu, Roşioru Lenuţa au dispus cu intenţie descalificarea unor agenţi economici înscrişi la proceduri, prin declararea ofertelor depuse ca neconforme şi inacceptabile, încălcând astfel principiile care stau la baza atribuirii contractelor de achiziţie publică. Aceasta, cu scopul vădit de a fi declarate câştigătoare doar cele trei firme agreate”, mai spun procurorii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Românii îşi aleg preşedintele. Totul despre vot: Câte persoane au votat în primele 40 de minute

0
Secțiile de votare din țară au fost deschise duminică, 24 noiembrie 2024, începând cu ora 7:00, în vederea desfășurării alegerilor pentru Președintele României. CITEŞTE ŞI: Cum se implică Sistemul în alegeri: Lasconi e candidatul lui Băsescu așa cum Ciucă este...